ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36303606429

Kosár0
Összesen:0 Ft
A kosár üres!

A körömápolás története 2. rész

Értékelés:
(0 szavazat)

Róma, Babilon, Egyiptom katonáinak vezérei ajkukkal azonos színű körmöket festettek maguknak, mielőtt csatába mentek.

 

A XVII. században, Júdeában rendkívül fájdalmassá tették a körömdíszítés folyamatát: egyenesen a körömmátrixba juttattak festékanyagot, tehát a tetovált körömsejtek következtében a körmök festve nőttek.A sötét középkorban nem törődtek a test, a köröm ápolásával, míg a reneszánsz idején ez újra előtérbe került, hegyesre reszelték, bőrdarabkával polírozták.

A XIX. század első felében Dr. Sitté, Fülöp Lajos király lábápoló orvosa körömágyápolót készített neki spatulából, fogászati eszközökből pedig körömreszelőt.A XX. századból származó leírások beszámolnak arról, hogy ollót használtak a körömvágásra, és reszelőt a körömcsiszolásra. Forradalmi változást hozott a fertőtlenítés.

A modern körömlakkot Henry Fordnak köszönhetjük, hiszen az ő autógyárából származó autófestékekből készítették az első körömlakkokat.Szerezz be minden szükséges eszközt műköröm webáruházunkból, legyen szó ápolásról, fertőtlenítésről, vagy dekorálásról, nálunk minden műkörmös kelléket megtalálsz!

Megjelent: 1773 alkalommal

Termékek

Részletes Kereső

Legújabb képek

Sikari Edina tanfolyam 2019.04.02 Sikari Edina tanfolyam 2019.04.02 Sikari Edina tanfolyam 2019.04.02 Sikari Edina tanfolyam 2019.04.02 Sikari Edina tanfolyam 2019.04.02

Tanfolyamok

SZAKMAI SIKEREINK

hírlevél kupon